‘Een kwalitatief goed klinisch onderzoek is nu echt nodig’.

Er is op dit moment dringend wetenschappelijk onderzoek nodig om te weten te komen wat cannabisolie voor patiënten kan betekenen. We willen dat patiënten in de toekomst een keuze hebben tussen traditionele medicijnen en pijnbestrijding met bijvoorbeeld CBD/THC. Maar op dit moment is er nog teveel onduidelijk. Moeten we bijvoorbeeld op zoek naar een medicijn met een geïsoleerde werkzame stof of is het juist de combinatie van cannabinoïden? En welke patiënten hebben het meeste baat bij een dergelijke behandeling? Daarnaast willen we graag weten in hoeverre CBD/THC een betaalbaar alternatief of aanvullend kan zijn voor de traditioneel dure medicijnen in de strijd tegen kanker.

Er is dus grote behoefte aan kennis over en (waar nodig) laagdrempelige toegang tot cannabisolie met de juiste samenstelling en concentratie CBD/THC. Hiervoor is veel onderzoek nodig. Wij willen dit onderzoek mogelijk maken, maar dat kan niet zonder uw steun.

Benieuwd naar het onderzoek? Als eerste zal er een fundamenteel (in vitro) onderzoek gestart worden door de vakgroep Neurologie van het Erasmus MC onder leiding van Prof Dr. M.J. van den Bent om de werking van cannabis op tumoren op celniveau te onderzoeken. In de tweede fase zal het onderzoek zich richten op een kleine patiëntengroep, namelijk patiënten met een hersentumor. Na verloop van tijd zal het onderzoek zich uitbreiden naar andere patiëntengroepen.

Voor het eerste onderzoek is € 124.000,– nodig. 
Voor de verdere fase van dit onderzoek is ruim € 265.000,— nodig.
Voor de tweede fase en klinisch onderzoek is ruim € 2.000.000,— nodig.


Helpt u mee om dit onderzoek mogelijk te maken? Bekijk hier wat u kunt doen!


Prof. Dr. M.J. van den Bent: “We weten momenteel niet zeker wat het effect is van cannabisolie op tumoren”

Het onderzoek wordt uitgevoerd door vakgroep Neurologie van het Erasmus MC onder leiding van Prof Dr. M.J. van den Bent. Bekijk een interview met hem hiernaast.

Cannabis extracten zijn een natuurproduct en cannabis oliën – ook DBD en THC – hebben verschillende samenstellingen. Er zijn vandaag de dag veel hersentumorpatiënten die cannabisolie gebruiken, terwijl we op dit moment eigenlijk niet weten of dat überhaupt van invloed is op de hersentumor. En als er al sprake is van een gunstig effect is op de groei van tumoren, welk bestanddeel van de cannabisolie hier dan verantwoordelijk voor is.

De resultaten van het eerste onderzoek zijn net bekend en vindt nog op celniveau plaats. Maar er is meer onderzoek nodig.

Steun Stichting Embrace Life en ga met ons de strijd aan tegen Kanker. Doneer nu via de knop hieronder.

© 2024 - Embrace life | Website laten maken door Avancé Communicatie