25 December 2023

LEVENSHAAST MET EEN GOUDEN RANDJE, OP NAAR 2024!

Al enige tijd geleden confronteerde iemand mij met de opmerking; “jij hebt levenshaast”. Nu het einde van 2023 nadert besef ik mij dat dit meer dan waar is. 

Sinds 2015, het jaar dat ik de diagnose kreeg ongeneeslijk ziek, ben ik in de overlevingsstand gegaan. Van de artsen kreeg ik de daar bijhorende boodschap: “je hebt een hersentumor en hier ga je niet langer dan een jaar meer mee leven als we niets doen”. 

Ondanks mijn beperkingen probeer ik sinds die tijd zoveel mogelijk dingen te doen en mee te maken. Zoals met vrienden en familie leuke dingen doen, met mijn man en mijn gezin erop uit te gaan. Persoonlijke uitdagingen en ontwikkelingen aanpakken waar dat kan. Verder heb ik natuurlijk onze mooie Stichting Embrace Life opgericht. Door al deze dingen aan te pakken heb ik hierdoor zoveel mooie, lieve, goedaardige, gulle, sportieve, meelevende, onbaatzuchtige, medepatiënten, bedrijven en mensen mogen ontmoeten. Het heeft mijn leven echt een gouden randje gegeven en daar ben ik zo dankbaar voor. Soms vergeet ik wel eens te genieten van deze mooie en bijzondere momenten. 

Ook thuis kan ik echt genieten van de kleine alledaagse beslommeringen. Bijvoorbeeld om er heerlijk op uit te gaan met mijn hond, alleen of samen met bevriende hondenliefhebbers. Ondanks intense verliezen van dierbaren het afgelopen jaar geeft dit mij ook weer de energie om door te gaan. Ik probeer ik zoveel mogelijk de ‘normale gang van zaken’ te beleven op een bewuste manier. Dat maakt het leven mooi!

In 2024 bestaat Stichting Embrace Life alweer 5 jaar, een bijzondere mijlpaal. In dit jubileum jaar organiseren we wederom hele mooie, gezellige, sportieve en culinaire events. We zijn ook heel dankbaar dat er steeds meer evenementen voor Embrace Life door betrokken vrijwilligers worden georganiseerd. Hierdoor kan ik mijn energie wat beter verdelen en daardoor zelf meer van al die bijzondere evenementen genieten. Het is allemaal heel hartverwarmend om dit mee te mogen maken.

Ik wens iedereen hele fijne feestdagen en hoop jullie op een van onze evenementen weer te mogen ontvangen en ontmoeten. 

Laten we van 2024 weer een mooi jaar maken met een “Gouden randje”. 

Liefs, Olga

Persoonlijk blog Olga december 2023

© 2024 - Embrace life | Website laten maken door Avancé Communicatie