In 2014 werd ik plotsdoof aan mijn linkeroor. Volgens protocol wordt er dan een MRI-scan gemaakt om te checken of er wellicht een brughoektumor zit die de gehoorgang afsluit. Ik was ‘s morgens door de scan geweest en werd ‘s middags gebeld door de KNO-arts dat ik de volgende dag bij de neuroloog moest komen. Uit de tijd dat ik in het ziekenhuis werkte, wist ik meteen dat dat geen goed nieuws was. Als je gebeld werd, dat je de volgende dag moet komen, wist je genoeg. Ik zou die avond gaan wandelen met een vriendin, maar we hebben geen stap gezet. We hebben een fles wijn leeggedronken en dankzij slaappillen die ik nog ergens wist te regelen, heb ik heerlijk geslapen.

De volgende dag vertelde de neuroloog dat er een plek in mijn hoofd zat. Aangezien het er rustig uitzag en er niets in de verdrukking kwam, volgden ze een ‘wait and see’ beleid, wachten dus en kijken wat er gebeurt. Ik ging elke drie maanden door de scan, dat werden er zes en uiteindelijk was er een tussenpose van negen maanden. Toen, in februari 2017 bleek er een verandering te zijn en besloot men tot een operatie om te kijken wat ‘de plek’ was. Het bleek een langzaam groeiende hersentumor. Na twee operaties, 27 bestralingen in Duitsland en een chemokuur van negen maanden is de tumor niet meer zichtbaar. Wat rest is een gat, een litteken.

Het proces van behandeling was goed te doen. De moeilijkheid kwam na het afronden van de behandelingen. Je denkt dat je dan weer de oude bent, maar dat is niet zo. Het leven wordt nooit meer hetzelfde. In mijn zoektocht naar een passende invulling in mijn leven, kwam ik via via in contact met Robert. Hij ging regelmatig naar een lotgenotengroep en vroeg of ik meeging. Ik vond dat best spannend, ik dacht allemaal zielige kankerpatiënten te treffen, maar dat bleek allerminst waar. Het eerste onderwerp daar was: wietolie, hoe gebruik je het en waar haal je het vandaan? Zo kwam Olga op mijn pad en kwam ik in contact met de Stichting Embrace Life, en mooie stichting die hoop geeft aan mensen. Het is fijn dat er een professor is gevonden die wil onderzoeken of de werking wetenschappelijk te bewijzen is. Vive la Vie of Embrace Life

Groet Elly Zegwaard

Het verhaal van Elly Zegwaard

© 2023 - Embrace life | Website laten maken door Avancé Communicatie